-
Taurul din Dzukija
Jonas, numit de săteni „Taurul” din cauza puterii sale incredibile, trăiește într-o lume arhaică, departe de civilizație, trecând prin viață fără grabă sau certitudini, amintind omului modern de fragilitatea exitenței sale. În ciuda trecutului sovietic, oamenii din regiunea lituaniană Dzukijași-au păstrat viziunea primitivă asupra lumii. Dzukija pare un loc înțepenit între degradare și sfințenie, unde viața și moartea, bucuria și tristețea, puterea și slăbiciunea sunt inseparabile coexistând într-o lume plină de viziuni apocaliptice.
...
-
Tokyo Waka
Tokyo este un oraş ultramodern, spectaculos, cu o viaţă trepidantă, zi şi noapte. Deasupra lui însă, pe acoperişurile clădirilor, pe stâlpi sau pe firele electrice, trăiesc 20.000 de ciori. Pentru că numărul lor se află într-o creştere alarmantă, administraţia metropolei s-a văzut nevoită să ia măsuri. A început să le vâneze, să le întindă capcane, să le distrugă cuiburile şi să le împiedice accesul la gunoaie – sursa lor de hrană. Dar ciorile s-au adaptat în permanenţă, obligându-i pe cei 13 milioane de locuitori ai oraşului să trăiască mai departe alături de ele. Dincolo de a urmări numai comportamentul ciorilor, filmul se dovedeşte a fi un poem episodic şi discursiv despre viaţa şi cultura din Tokyo, unul dintre cele mai mari oraşe ale lumii.
...
-
Tonel şi Vieru sau Despre rostul cântării
Amintirea unui accident tragic, o crimă petrecută la o nuntă într-un sat de păstori acum 50 de ani - se păstrează sub forma unei balade. Tatăl victimei, comanditarul baladei, a organizat răzbunarea, producând o nouă crimă. Amintirile bătrânilor satului au devenit deja folclor. Cine mai poate deosebi adevărul de baladă?
...
-
Trei surori
Ying(10 ani), Zhen(6 ani) și Fen(4 ani) sunt trei surori care locuiesc singure, într-un mic sat din regiuneaYunnan. Tatăl lor lucrează într-un oraș aflat la câteva sute de kilometri depărtare și nu poate veni acasă decât rareori, iar mama le-a părăsit cu multă vreme în urmă. Liniștită și răbdătoare, Ying s-a obișnuit să se gospodărască singură și să aibă grijă de surorile ei mai mici. Fetițele nu merg lașcoală și își petrec cea mai mare parte a timpului lucrând la câmp sau rătăcind pe ulițele satului. Într-o zi însă, tatăl se întoarce și decide să le ia pe cele două fete mai mici cu el, iar pe Ying să o lase în grija bunicului ei. Pentru Ying începe o nouă viață, solitară, la care este nevoită să se adapteze treptat.
...