Pe când ne gândeam la un documentarist celebru pentru a-l prezenta în cadrul secÅ£iunii portret mi-au venit în minte filmele lui Bob Connolly sau Robin Anderson, pe care am avut ocazia ...
Read more ...
Televiziunea este una dintre instituÅ£iile fundamentale ale vieÅ£ii publice democratice. Într-o lume în care conducerea este aleasă prin dezbateri publice pertinente, avem nevoie de instituÅ£ii care să dezvolte o cultură a toleranÅ£ei ÅŸi acceptarea diversităţii.
De la căderea Zidului Berlinului ÅŸi aderarea majorităţii ţărilor numite odinioară “din Est” la Uniunea Europeană, se creează un nou cadru geopolitic, unificat. Însă, dacă de acum înainte putem circula liberi prin Europa, suntem datori să facem ceva pentru ca europenii să se cunoască mai bine între ei.
Această secÅ£iune specială a festivalului Astra Film este concepută pentru a arunca o privire oarecum partinică asupora unui aspect al istoriei continentului nostru în mare parte neexplorat: felul în care o televiziune publică de cel mai mare prestigiu din Europa Occiddentală a abordat ultimii ani ai dictaturii comuniste ÅŸi perioada care a urmat prăbuÅŸirii comunismului în Europa Centrală ÅŸi de Est.
Programul special TranshumanÅ£a, păstorii ÅŸi filmul prezintă ÅŸase filme despre moduri de viaţă ale păstorilor transhumanÅ£i din ScoÅ£ia, Iran, Tibet, Provence, Piemont ÅŸi România. Ca o extensie a secÅ£iunii, ultima zi a Festivalului propune un program interactiv într-un sat de păstori din apropierea Sibiului.
Transilvania, Siebenbürgen în germană, Erdély în maghiară, este tema programului special Astra Film Fest 2007. Prin incursiuni ÅŸi priviri subiective, Transilvania mea doreÅŸte să surprindă diversitatea socială actuală, văzută de artiÅŸti din România ÅŸi din străinătate.
Dupa sucesul expozitiilor Romii si cultura lor (AFF 2000), Portrete din Balcani (AFF 2002), Rusia Post-comunista (AFF 2004), Romania (AFF 2006), editia a IX-a a Festivalului international de film documentr si antropologie vizuala Astra Film Fest 2007, propune expozitia ...
Filmul Război pe calea undelor relatează legătura nefireasca care s-a creat între dictatura nationalist-comunistă ÅŸi terorismul internaÅ£ional.
Un film despre oameni, despre cinema È™i despre povestea aventuroasă a unui festival născut în inima Transilvaniei.