Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2007

 • Portret Bob Connolly

  Pe când ne gândeam la un documentarist celebru pentru a-l prezenta în cadrul secţiunii portret mi-au venit în minte filmele lui Bob Connolly sau Robin Anderson, pe care am avut ocazia ...

  Read more ...

 • Portret Michael Yorke

  Televiziunea este una dintre instituţiile fundamentale ale vieţii publice democratice. Într-o lume în care conducerea este aleasă prin dezbateri publice pertinente, avem nevoie de instituţii care să dezvolte o cultură a toleranţei şi acceptarea diversităţii.

  Read more ...

 • Special ARTE

  De la căderea Zidului Berlinului şi aderarea majorităţii ţărilor numite odinioară “din Est” la Uniunea Europeană, se creează un nou cadru geopolitic, unificat. Însă, dacă de acum înainte putem circula liberi prin Europa, suntem datori să facem ceva pentru ca europenii să se cunoască mai bine între ei.

  Read more ...

 • Special BBC

  Această secţiune specială a festivalului Astra Film este concepută pentru a arunca o privire oarecum partinică asupora unui aspect al istoriei continentului nostru în mare parte neexplorat: felul în care o televiziune publică de cel mai mare prestigiu din Europa Occiddentală a abordat ultimii ani ai dictaturii comuniste şi perioada care a urmat prăbuşirii comunismului în Europa Centrală şi de Est.

  Read more ...

 • Transhumaţa

  Programul special Transhumanţa, păstorii şi filmul prezintă şase filme despre moduri de viaţă ale păstorilor transhumanţi din Scoţia, Iran, Tibet, Provence, Piemont şi România. Ca o extensie a secţiunii, ultima zi a Festivalului propune un program interactiv într-un sat de păstori din apropierea Sibiului.

  Read more ...

 • Transilvania mea

  Transilvania, Siebenbürgen în germană, Erdély în maghiară, este tema programului special Astra Film Fest 2007. Prin incursiuni şi priviri subiective, Transilvania mea doreşte să surprindă diversitatea socială actuală, văzută de artişti din România şi din străinătate.

  Read more ...

 • Expoziţie de fotografie. Transilvania mea

  Dupa sucesul expozitiilor Romii si cultura lor (AFF 2000), Portrete din Balcani (AFF 2002), Rusia Post-comunista (AFF 2004), Romania (AFF 2006), editia a IX-a a Festivalului international de film documentr si antropologie vizuala Astra Film Fest 2007, propune expozitia ...

  Read more ...

 • Premiera

  Filmul Război pe calea undelor relatează legătura nefireasca care s-a creat între dictatura nationalist-comunistă şi terorismul internaţional.

  Read more ...