Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Viețile noastre online

| | N/A | 243'

Synopsis:
"Cum și în ce fel de ființe ne transformă internetul, rețele sociale și inteligența artificială? Care este distanța dintre noi și imaginea pe care o construim mai mult sau mai puțin conștient în social media? Care sunt principalele achiziții, dar și care sunt marile provocări etice ale existenței noastre într-un mediu în care granițele dintre bine - rău, real - imaginar, util – futil etc. sunt dificil, dacă nu imposibil de perceput, mai ales pentru copii și adolescenți. 

Vă propunem spre dezbatere un subiect complex și sensibil, pe alocuri dureros, însă extrem de actual, despre viața trăită online, dar și despre responsabilitatea noastră, a adulților, de a oferi valori și repere existențiale, implicit de a-i proteja pe cei mici de iluziile și ficțiunile distructive din mediul online.

În acest sens, filmele suport ale dezbaterii, Another body (2023), Knit Island(2023) și Manifest (2022), aduc în atenția publică abordări originale ale unor teme copleșitoare, precum: consecințele traumatice ale furtului de identitate și ale amplificării fenomenului deep fake, estomparea și ambiguizarea până la disoluție a graniței real-virtual în gaming-ul online, precum și tema controversată a video-urilor produse și distribuite de copii pe tik tok."