Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Maeștri: O viață în documentar

| | N/A | 90'

Synopsis:
Seria de evenimente live de succes care celebrează arta documentarului prin explorarea muncii și filozofiei realizatorilor de film care au adus o contribuție majoră și distinctivă la dezvoltarea formei continuă ediția aceasta cu regizorul/producătorul câștigător al premiului Emmy, André Singer. Serialul este găzduit de regizorul nominalizat la BAFTA, Liviu Tipuriță.

André Singer: De la Disappearing World la Meeting Zelenskyy; 50 de ani în documentar

În ultimii 50 de ani, foarte puțini realizatori din lumea documentarelor au fost la fel de influenți precum André Singer, laureat al celebrului premiu Emmy. André a regizat filme de reper, a produs lucrări ale unor autori importanți precum Werner Herzog, a finantat si a fost producator executive pentru legende precum D.A. Pennebaker și Frederick Wiseman și a supravegheat producția a sute de documentare pentru cinema, și televiziune.

André va vorbi despre cum antropologia l-a îndreptat către realizarea de filme documentare, incepand cu lucrul la emblematica serie postului Granada Television, "Disappearing World", unde a debutat ca cercetător. André a evoluat in cariera de la producator și regizor, până la conducerea Unității Independente a Departamentului de Documentare al BBC și înființarea seriei de documentare Fine Cut - devenita ulterior celebra Storyville, recunoscuta internațional.

André va oferi perspectiva sa asupra lucrului cu regizori de renume mondial precum Jean Rouch, Mike Grigsby, DA Pennebaker, Robert Drew și Fred Wiseman, printre alții. Deosebit de semnificativă este colaborarea remarcabilă de 31 de ani a lui André cu Werner Herzog, care cuprinde un impresionant repertoriu de 17 producții.

În cadrul acestei Masterclass, vom afla cum, în calitate de regizor și producător executiv, André abordează subiecte sensibile și cu importanță istorică în documentarele de lung metraj, precum "Night Will Fall", castigator al premiilor Peabody și Emmy, până la dipticul surprinzător și suprarealist al lui Joshua Oppenheimer - "The Act of Killing" (nominalizat la premiile Oscar și câștigător BAFTA) și "The Look of Silence" (nominalizat la premiile Oscar), sau portretul intrigant al ultimului lider al Uniunii Sovietice din "Meeting Gorbachev", pe care André l-a co-regizat cu Werner Herzog.

In partea a 2a a Masterclassului, André va discuta despre cel mai recent film al său, "Meeting Zelenskyy", care urmărește călătoria remarcabilă a lui Volodymyr Zelenskyy pe parcursul a 30 de ani de istorie de la independența Ucrainei.

Contribuțiile semnificative ale lui André Singer la industria filmului documentar au fost recunoscute prin numirea sa ca Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE).