Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Creând legende - Montajul documentarului muzical

| | N/A | 0'

Synopsis:
Există ceva special și deosebit în a face documentare muzicale și nu este muzica în sine. Este ceva despre crearea unui „mit”, despre crearea „legendei” din spatele artistului. Dar responsabilitatea unui documentarist nu este doar față de artist sau fani, ci și față de „adevăr”. Această interacțiune dinamică dintre autenticitate și legendă este însăși temelia unei povești grozave.

În cadrul acestui Masterclass special, Pablo D’Ambrosi, editor italian de lungmetraje din Londra, își împărtășește cunoștințele și abordările creative ale realizării de documentare muzicale. De-a lungul carierei sale extinse, Pablo a lucrat cu artisti celebrii precum Paul McCartney, The Rolling Stones, Oasis, Jamiroquai și mulți alții.

Dezvăluind echilibrul delicat dintre adevăr și legendă, Pablo discută despre munca sa în cinci documentare muzicale de lungmetraj foarte diferite: „Post Malone: ​​​​Runaway”, o relatare captivantă a turneului 2020 al rapperului nominalizat la Grammy; „Cool Daddio: The Second Youth Of R. Stevie Moore”, o explorare biografică a icoanei muzicii underground care a produs peste 400 de albume din dormitorul său; „All Of Those Voices”, un record de box office care cronicizează cariera solo a lui Louis Tomlinson de la One Direction; „Two Seven Clash”, un film independent care surprinde explozia reggae-ului și punk rock-ului din 1977, cu vedete precum Bob Marley, The Clash și The Sex Pistols; și „The Rolling Stones - Olé Olé Olé! A Trip Across Latin America', o relatare puternică a turneului Rolling Stones în America de Sud și a impactului lor politic și social asupra continentului.

Masterclass-ul lui Pablo D'Ambrosi oferă o privire unică asupra procesului complex care transformă filmările brute în documentare emblematice.