Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

White World According to Daliborek / Lumea albilor după Daliborek

Vít Klusák,  Czech Republic 2017 107'

Producer: Filip Remunda

Film Presentation:
Dalibor realizează horror-uri de amator, compune cântece furioase, este pictor şi neonazist radical. Se apropie de 40 de ani, dar locuieşte tot cu mama lui. Îşi urăşte slujba, ţiganii, evreii, refugiaţii, homosexualii, pe Merkel, păianjenii şi dentiştii. Îşi urăşte viaţa, dar habar nu are cum s-o schimbe. Lumea albă văzută de Daliborek are în centrul atenţiei un bărbat care şi-a dedicat viaţa urii, minciunilor, jocurilor pe PlayStation şi timpului petrecut pe Facebook. Iată o perspectivă tragicomică asupra vieţii "cehilor obişnuiţi" cărora le lipseşte Adolf Hitler.
Director's Bio-Filmography:
Absolvent al secţiei de film documentar a FAMU, Vít Klusák a început să predea în aceeaşi secţie în 2005. În 2004 a coregizat cu Filip Remunda Czech Dream, un film difuzat de mai bine 30 de posturi TV internaţionale. Este managerul companiei de producţie independente Hypermarket Film.
Director's / Curator's Statement:
"Trăiesc printre oameni ca mine. Suntem o familie şi vreau să rămânem aşa pentru totdeauna. Toată lumea se plânge de negri şi ţigani, aici sunt doar oameni normali. Mă duc acasă când vreau. Casa mea este acolo unde sunt oameni albi." (Dalibor, protagonistul)
Media:
World sales: