Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Easy Lessons / Lecții simple

Dorottya Zurbó,  Hungary 2018 78'


Film Presentation:
Mama sa a ajutat-o să fugă din Somalia pentru a scăpa de o căsătorie aranjată cu un bărbat mai în vârstă. Acum trebuie să ia totul de la zero, într-o lume total opusă celei în care a trăit; să învețe limba, obiceiurile, istoria, cultura acestei lumi. Ajunsă în Ungaria, Kafiya este găzduită în orfelinate și case de corecție pentru adolescenți. Aici învață și se pregătește să dea examenul de bacalaureat – printre mame adolescente și tinere certate cu legea. Învață să înoate și să își expună corpul în public ca fotomodel – un lucru de neconceput în țara musulmană din care provine. Găsește iubirea și, odată cu ea, o nouă religie – cea despre care părinții îi spuneau că e păgână. Fiecare pas spre adaptare este o renunțare la viața din trecut. Unde se află totuși limita?
Director's Bio-Filmography:
Născută în 1988, Dorottya Zurbó a absolvit prima ediţie a programului DocNomads Joint Master. În 2017 a coregizat The Next Guardian, film a cărui premieră a avut loc la IDF Amsterdam şi care apoi a fost selectat la festivaluri din întreaga lume. Easy Lessons este primul ei documentar de lungmetraj.
Director's / Curator's Statement:
"Mamă, cu acest film vreau să-ţi arăt cum e viaţa mea, cum trăiesc eu zi de zi. Uneori îmi imaginez că eşti aici cu mine, cât de multe locuri ţi-aş arăta." (Kafiya către mama ei, care încă este în Somalia)
Media: