Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Taurunum Boy / Băieți de cartier

Jelena Maksimović,  Serbia 2018 70'


Film Presentation:
A respecta standardul de masculinitate impus de societate în timp ce au de-a face cu nesiguranţa specifică vârste poate fi mai mult decât pot duce băieţii de vârsta adolescenţei. Fără niciun scop, câţiva băieţi din Zemun, o localitate de lângă Belgrad, îşi pierd vremea în parcuri şi locuri abandonate, fumează, joacă baschet şi spun bancuri. Taurunum Boys îi surprinde în timp ce îşi croiesc anevoie drum spre maturitate, presaţi de familie să-şi decidă viitorul şi aparent deloc conştienţi că sfârşitul anilor de şcoală le-ar putea ameninţa prietenia.
Director's Bio-Filmography:
Jelena Maksimovic s-a născut în 1984 în Zemun (Belgrad), Iugoslavia. A absolvit secţia de montaj a Facultăţii de Arte Dramatice din Belgrad. Filmele montate de ea au fost proiectate la festivaluri precum cele de la Cannes, Veneţia, Berlin, Toronto şi Locarno. Taurunum Boy este primul ei lungmetraj.
Director's / Curator's Statement:
"Am scris numele cuiva pe mână şi apoi m-am certat cu acea persoană. M-am supărat, am luat o bucată de glaspapir şi mi-am îndepărtat o bucată de piele de pe mână. Acea persoană a însemnat mult pentru mine la un moment dat şi când mi-a zis ceva ce mi-a displăcut am preferat să-mi iau pielea de pe mână" (Stef, unul dintre băieţi)
Media: