Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Minding the Gap / Atenție la denivelări

Bing Liu,  USA 2018 98'


Film Presentation:
Povestea maturizării a trei skateri prieteni la cataramă în oraşul lor afectat de decenii de recesiune. În încercarea de a înţelege de ce el şi prietenii săi au fugit de acasă în copilărie, Bing îl filmează pe Zack (23) în provocarea de a deveni tată şi pe Keire (17) obţinându-şi prima slujbă. Mai târziu, Bing se va trezi prins în relaţia tumultuoasă a lui Zack cu iubita lui şi cu lupta interioară a lui Keira, afectat de probleme de identitatea rasială şi de absenţa tatălui decedat. În timp ce negociază relaţia complexă între camera de luat vederi şi prietenii săi, Bing va explora distanţa dintre taţi şi fii, dintre disciplină şi abuzul domestic şi, în sfârşit, prăpastia dintre copilărie şi vârsta adultă.
Festivals/Awards:
Special Jury Award for Breakthrough Filmmaking, Sundance
Director's Bio-Filmography:
Bing Liu nici nu împlinise opt ani când deja se mutase cu mama lui din China în Alabama şi apoi din California în Rockford, Illinois. A studiat literatura la Universitatea din Illinois. În 2014 a început să lucreze la montajul primului său documentar de lungmetraj, Minding the Gap, ajuns între timp unul dintre cel mai bine primite documentare americane ale anului.
Director's / Curator's Statement:
"Skater-i îmi sunt mai familie decât propria familia. Împreună ne-am format o familie, ca să avem grijă unii de ceilalţi când nimeni nu avea grijă de noi." (Zack şi Keire, prietenii regizorului)
Media:
World sales:
Thematic programme: Coming of age