Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Solving My Mother / Mama mea, o ecuație

Ieva Ozolina,  Latvia 2017 104'

Producer: Madara Melberga

Film Presentation:
Raitis Ozols este programator şi matematician, dar pe cât de ordonate îi sunt orele la lucru, pe atât de dezordonată este viaţa sa privată. Relaţia cu mama lui, Silvija, este mai mult decât dificilă. Raitis îi dezvăluie psihologului său că simte o teamă inexplicabilă de mama sa. Psihologul, în schimb, ar prefera ca Raitis să-şi caute o soţie şi să îşi pună apartamentul în ordine. Dar când Raitis o reclamă pe Silvija la poliţie pentru şantaj emoţional, această mult râvnită ordine se transformă într-un ţel încă şi mai dificil de atins.
Festivals/Awards:
IDFA, First Appearance - Jury Award
Director's Bio-Filmography:
După studii de sculptură, Ieva Ozolina a studiat cinema la Academia de Cultură din Letonia. Filmul ei de absolvire, My Six Million Dollar Fater, a avut parte de o distribuţie extinsă, fiind difuzat şi de posturi TV importante. Solving My Mother este al doilea lungmetraj al ei. Acum lucrează la un nou documentar, My Mother the State.
Director's / Curator's Statement:
"Uneori am impresia că mi-e frică de mama... Dacă gândesc raţional, îmi dau seama că nu am niciun motiv..." (Raitis, matematician)
Media:
World sales: