Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Thinking like a Mountain / A gândi precum un munte

Alexander Hick,  Colombia, Germany 2018 93'

Cinematography: Immanuel Hick
Editing: Julian Sarmiento
Music: Christian Castagno, Nacho Drault
Producer: Alexander Hick

Film Presentation:
Indigenii Arhuaco sunt păzitorii pădurii şi ai gheţurilor de pe cel mai înalt munte al Columbiei, Sierra Nevada de Santa Maria. Acest mediu înconjurător unic este sursa unei spiritualităţi singulare. Pentru prima oară în istorie, indigenii invită un cineast, Alexander Hick, să viziteze cele mai retrase comunităţi şi cele mai sacre situri din inima teritoriului lor. Thinking Like a Mountain spune o poveste a rezistenţei şi a salvării naturii, o adevărată călătorie în spaţiu şi timp: de la apele Caraibelor la stelele care strălucesc noaptea deasupra piscurilor acoperite de gheaţă şi de la prima întâlnire a indigenilor cu colonizatorii albi la întoarcerea acasă a războinicilor Arhuaco după depunerea armelor de către FARC, cea mai numeroasă forţă de gherilă columbiană şi principala sursă a problemelor indigenilor.
Director's Bio-Filmography:
Născut în 1985, Alexander Hick a studiat Arte Frumoase la München şi Barcelona şi regie la München şi Ciudad de Mexico. Are certificat de ghid montan. A fondat Flipping the Coin, un colectiv de artişti din Berlin. Primul său documentar de lungmetraj a fost Scorched Water, iar Thinking Like a Mountain este al treilea.
Director's / Curator's Statement:
"Încă de la începuturi, când totul era spirit pur, am avut grijă de pământul din strămoşi (...) Acum trebuie să plătim ca să ne recuperăm pământul de la oamenii albi." (indigen Arhuaco)
Media: