Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Tanzania Transit / Tanzania Tranzit

Jeroen van Velzen,  Netherlands 2018 75'

Cinematography: Niels van Koevorden
Editing: Patrick Minks
Sound Editor: Tim van Peppen
Music: Cristiaan Verbeek
Producer: Digna Sinke

Film Presentation:
Observând de-a lungul a trei zile călătorii unui tren ce străbate Tanzania, Tanzania Transit oferă o privire subtilă şi artistică asupra întregii societăţi din Tanzania. Victimă a abuzurilor pe tot parcursul vieţii, Rukia este o femeie realizată prin propriile puteri hotărătă să-şi reconstruiască viaţa. Aflat la prima sa călătorie cu trenul, Isaya intră în contact cu modernitatea cu care nepotul său este atât de obişnuit, dar se confruntă şi cu prejudecăți legate de faptul că este Maasai. Fost gangster, Peter este acum un preot obsedat să facă avere. Fără a-şi transforma protagoniştii în totemuri exotice din Africa, documentarul reuşeşte să fie direct și personal prin observaţii dibace şi să abordeze probleme legate de drepturile omului, abuzul de putere şi comercializarea credinţei.
Festivals/Awards:
Best Cinematography in a Documentary Film, Tribeca Film Festival
Director's Bio-Filmography:
Jeroen van Velzen (1979, Heerlen) a crescut în străinătate şi a trăit în Kenia, India şi Africa de Sud. A studiat regie de documentar la Academia de Film şi Televiziune Olandeză. Wavumba, debutul său în lungmetraj, a câştigat premiul Cel mai bun regizor debutant la festivalul de film de la Tribeca în 2012. Tanzania Transit este al doilea lungmetraj al său.
Director's / Curator's Statement:
"Nu e inteligent să priveşti de sus oamenii atunci când nu ştii nimic despre ei." (William, un bărbat din tribul Maasai)
Media:
World sales: