Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Our Song to War / Descântec de război

Juanita Onzaga,  Belgium, France 2018 14'

Producer: Juanita Onzaga

Film Presentation:
Documentar hibrid profund poetic, Our Song to War observă oraşul afro-columbian Bojaya în proces de reconciliere cu trecutul devastat de război. Printre ruine sătenii îşi văd de viaţă. Copiii, unii cu părinţi luptători de gherilă, alţii cu părinţi membri ai organizaţiilor paramilitare sau civili, leagă prietenii improbabile, apropiindu-se prin pierderea pe care cu toţii au suferit-o. În loc să rămână blocaţi în trauma trecutului, ei se eliberează de aceasta prin ritualuri cathartice. Folosind filmări observaţionale candide și un voice over ce şopteşte misterios poveşti supranaturale, documentarul se dovedeşte o oglindă a aurei mistice înrădăcinate în acest loc. Atât în Bojaya, cât şi în film, lumescul și fantasticul coexistă.
Director's Bio-Filmography:
De origine columbiano-belgiană, Juanita Onzaga este regizoare şi directoare de imagine. Este interesată de formele hibride, melanj de ficţiune, documentar şi experimental. Naraţiunile ei vorbesc despre importanţa memoriei, a morţii şi a imaginaţiei, creând poveşti care explorează moduri diferite de a percepe realitatea. Our Song to War este al patrulea scurtmetraj al ei.
Director's / Curator's Statement:
"În spatele ochilor noştri rămân însemnele poveştii noastre, ale nopţii şi ale zilei pline de gloanţe şi frică. Acest loc era acasă." (narator)
Media:
Thematic programme: In a larger view