Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Because of Salt / Sarea noastră cea de toate zilele

Nicolas Cardozo Basteiro,  Spain 2018 23'


Film Presentation:
Josefa, Pepe, Carmen, Carmela, Manuel, Ángeles, Juan, Loli, Susana şi Pepita. Un portret colectiv al unei comunităţi sudate fără voia ei, din necesitate. Un grup de oameni aduşi împreună de sare, formaţi de timp şi ţinuţi laolaltă de nostalgie. Regizorul Cardozo Basteiro observă cu umor şi căldură viaţa cotidiană a acestor localnici vârstnici, a căror existenţă pare să se sincronizeze cu cea a minei, gazda lor permanentă. Peisajul cu geografia sa stearpă, surprinsă în cadre pătrate, este în acelaşi timp fundal şi personaj, un martor al interacţiunilor localnicilor pensionari.
Director's Bio-Filmography:
Cardozo Basteiro s-a născut în Almería, Spania, în 1988. În copilărie visa să devină Charlie Chaplin. Pe platourile de filmare ale filmului Víctor XX (Ian Garrido, 2015) şi-a dat seama că vrea să devină regizor. Acum studiază regie de teatru şi dramaturgie la Institutul de Teatru din Barcelona. Because of Salt este primul său film.
Director's / Curator's Statement:
"Şi acum... ce ne mai rămâne? Doar amintirile şi bucuria că încă suntem în viaţă..." (unul din locuitorii localităţii Las Salinas)
Media:
World sales:
Thematic programme: Butterfly Effect