Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

One Day in Aleppo / O zi la Alep

Ali Al Ibrahim,  Sweden, Syria 2017 24'

Producer: Feras Fayyad

Film Presentation:
După cinci luni de asediu sufocant şi bombardamente zilnice, un grup de copii din oraşul sirian Alep încep să coloreze zidurile oraşului. Este un joc care îi ajută să uite de lupta zilnică pentru supravieţuire, un joc care poate insufla optimism sutelor de mii de oameni prizonieri în oraş. Filmul descrie efectele devastatoare ale războiului şi le pune în faţa publicului. Cum ultimul an a adus o inflaţie de reportaje pe acest subiect, poate că publicul nu mai este mişcat de imaginile cu clădiri prăbuşindu-se şi victime anonime smulse de sub dărâmături de echipe de salvare. Dar One Day in Aleppo se concentrează pe oameni obişnuiţi şi pe activităţile lor, iar experienţa devine mai mult decât personală. Ne identificăm cu aceşti oameni şi ne sâcâie o întrebare insistentă: ce am face dacă am fi în locul lor?
Festivals/Awards:
> Jury Special Mention for Short Documentary Film at Visions du Réel, Switzerland > Best Documentary Short at London Independent Film Awards, UK > Grand Jury Special Mention at Message to Men International Film Festival > Best International Documentary Short Film at Shorts Mexico, Mexico > PerSo Short Jail Award at PerSO Film Festival, Italy > Audience Award - Best International Short Film at Festival de Cine de Madrid, Spain
Director's Bio-Filmography:
Ali Alibrahim este jurnalist şi regizor de documentar din Siria. În ultimii cinci ani a lucrat ca reporter de investigaţie şi corespondent pentru televiziuni internaţionale, concentrându-se pe conflictul din Siria. Recent, a început să predea jurnalism TV de investigaţie jurnaliştilor sirieni.
Director's / Curator's Statement:
"Singurul lucru care mă mai face să mă simt viu este sentimentul de frică." (genericul de final)
Media:
World sales: