Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Night / Noaptea

Steffan Strandberg,  Belgium, Norway, Sweden 2017 64'


Film Presentation:
Când mama lui Steffan a murit, acesta nu a simţit nimic. Nici tristeţe, nici uşurare. Cum s-a ajuns aici? The Night este povestea lui Steffan Strandberg, povestea copilăriei alături de o mamă alcoolică şi povestea nopţii în care totul s-a schimbat pentru el şi fratele său mai mic. Deschizând o adevărată cutie a Pandorei a memoriei, Steffan descoperă aventuri inocente, dar şi experienţe chinuitoare. Cu ajutorul filmărilor de arhivă şi al animaţiei, filmul combină amintirile din copilărie cu o perspectivă matură, în timp ce Steffan încearcă o reconciliere cu trecutul şi cu mama sa.
Director's Bio-Filmography:
Născut în 1969, Steffan Strandberg activează ca regizor de documentare din 1996. Filmul său Eddie Stargazer’s Film Manual (1999), a fost nominalizat la premiile Gullruten, echivalentul norvegian al premiilor Emmy. A regizat 40 de mini-documentare pentru Metropol TV şi 17 scurtmetraje pentru NRK, televiziunea publică norvegiană.
Director's / Curator's Statement:
"Să te întorci la copilărie... este ca şi cum ai deschide cutia Pandorei. Sau o cameră care a fost închisă..." (Steffan Strandberg, regizorul)
Media:
World sales: