Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Lots of Kids, a Monkey and a Castle / O droaie de copii, o maimuţă şi un castel

Gustavo Salmerón,  Spain 2017 91'


Film Presentation:
Aceasta este o poveste despre Julita, lidera unei familii ale cărei trei dorinţe din copilărie s-au şi împlinit: o droaie de copii, o maimuţă şi un castel în Spania. Când face 81 de ani, unul dintre fiii ei o vizitează pentru a descoperi unde a pus vertebrele străbunicii asasinate, care s-au rătăcit printre miile de obiecte bizare strânse de Julita de-a lungul vieţii. În timp ce noi explorăm istoria unei familii mai mult decât pitoreşti, această bătrânică fără pereche va descoperi sensul vieţii. Un film-cronică doldora de umor absurd ce serveşte şi ca o alegorie a situaţiei contemporane în Spania.
Director's Bio-Filmography:
Născut în 1970, Gustavo Salmerón a colaborat ca actor în peste 30 de filme ale unora dintre cei mai cunoscuţi regizori spanioli. În 2001 a debutat ca regizor cu scurtmetrajul Salad Days, câştigător a numeroase premii. A lucrat timp de 14 ani pentru a realiza Lots of Kids, a Monkey and a Castle, unul dintre cele mai populare documentare spaniole recente.
Director's / Curator's Statement:
"A fost odată ca niciodată o mamă care şi-a pus trei dorinţe: să aibă o droaie de copii, o maimuţă - ceva ce, din diverse motive, nu a avut niciodată în copilărie - şi un castel." (Julita, mama)
Media:
World sales:

Thematic programme: Mamma Mia - Motherhood today