Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

When the War Comes / De va fi război

Jan Gebert,  Croatia, Czech Republic 2018 74'


Film Presentation:
Peter pare să aibă existenţa tipică a adolescentului european: locuieşte cu părinţii, are o prietenă atrăgătoare şi a intrat la facultate. Dar pe Peter îl preocupă un alt aspect al vieţii sale, căci este şeful unei grupări paramilitare numite Slovenski Branci. Cu aprobarea tacită a autorităţilor, aceasta recrutează sute de tineri slovaci, având ca scop pregătirea pentru vremuri de război şi crearea unei comunităţi exemplare bazate pe pregătire militară, obedienţă şi frică. Peter visează ca într-o zi să devină un politician influent şi să-şi atragă de partea lui întreaga societate.
Director's Bio-Filmography:
Jan Gebert (1981) este jurnalist şi regizor. A absolvit secţia de Istorie şi Studii Latinoamericane a universităţii Charles din Praga. În 2008 a primit premiul Jurnalistul anului din partea Comisiei Europene. Filmul său de debut Stone Games (2012) a fost recompensat cu Premiul Special al Juriului la festivalul de la Jihlava.
Director's / Curator's Statement:
"Misiunea noastră este să apărăm ţara. Ştim cu toţii că nu e deloc uşor să ducem la bun sfârşit această misiune. Arătaţi-mi un singur mare lider care a luptat pentru ţara noastră şi nu a fost închis, împuşcat, exilat sau care nu a suferit o soartă similară." (Peter Svrcek, liderul grupării paramilitare Slovenskí Branci)
Media:
World sales: