Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Hugo / Hugo

Wojciech Klimala,  Poland 2017 80'

Producer: Mateusz Wajda

Film Presentation:
Zdzislaw Misiak, mai cunoscut sub numele de Dzidek, este regele pensionat al parcurilor de distracţie. După moartea fiicei sale, nepoţelul de şapte ani, Hugo, vine să stea cu el într-una din dependinţele parcului. În decorul fascinant al atracţiilor acestuia, între copil şi bunic se creează o legătură strânsă, care îi face să treacă mai uşor peste pierderea tragică. Dar curând li se aduce la cunoştinţă că sistemul nu i-a uitat, iar pacea din Dzidekland este distrusă. Hugo este un film despre dragoste şi curajul de a trăi după propriile reguli, sfidând modelele tradiţionale de educaţie ai căror prizonieri mulţi dintre noi suntem încă.
Festivals/Awards:
Warsaw Film Festival - Young FIPRESCI Jury Award
Director's Bio-Filmography:
Mateusz Wajda este un director de imagine, regizor de documentare şi uneori producător polonez. A absolvit Şcoala de Film din Łódź. După ce a filmat mai multe documentare şi proiecte de ficţiune, a trecut la regie, iar Hugo este primul său lungmetraj de documentar.
Director's / Curator's Statement:
"Ştiu că el este tatăl băiatului, dar sunt sigur că Hugo nu mă va uita niciodată... Eu sunt cel pe care îl cheamă când se trezeşte noaptea." (Dzidek, bunicul lui Hugo)
Media: