Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Family Shots / Inoculări

David Sieveking,  Germany 2018 93'

Producer: Martin Heisler, Carl-Ludwig Rettinger

Film Presentation:
Family Shots, documentar autobiografic al lui David Sieveking, spune povestea unui cuplu fericit care înfruntă o adevărată provocare atunci când li se naşte primul copil. Când află de complicatul program de vaccinare pentru nou-născuţi, părinţii îşi dau seama că nu sunt de acord cu el. Pentru a rezolva acest conflict, David începe o călătorie pentru a cerceta faptele şi contrazice miturile legate de vaccinare. Sfâşiat între datoria faţă de familie şi investigaţia sa, David călătoreşte în întreaga Europă şi ajunge chiar şi în Africa de Vest pentru a-i da de capăt. Rezultatul este în acelaşi timp o comedie de familie şi o cercetare minuţioasă a impactului global al vaccinării astăzi.
Film's Website: www.eingeimpft-film.de
Director's Bio-Filmography:
David Sieveking s-a născut în Germania în 1977 şi a crescut lângă Frankfurt pe Main. Între 2000 şi 2007 a studiat regie la Academia Germană de Film şi Televiziune din Berlin (DFFB). Primul său documentar de lungmetraj, David Wants to Fly, a avut premiera mondială la ediţia din 2010 a Berlinalei, iar al doilea lungmetraj, Forget Me Not, a fost cel mai de succes documentar german din 2012, cu peste 150.000 de admisii.
Director's / Curator's Statement:
"Pare o afacere straşnică. Dintr-un foc îţi imunizezi copilul împotriva a şase sau şapte boli oribile. De ce ai ezita?" (David Sieveking, tată şi regizorul filmului)
Media: