Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

The Devil's Trap / Capcana diavolului

Mitchell Stafiej,  Canada 2017 95'

Producer: Selin Murat

Film Presentation:
Lane are 25 de ani şi este soldat în marina militară canadiană. Visează să îşi reîntâlnească familia înstrăinată după ce, la 18 ani, a fost excomunicat de biserica familiei. Lane s-a născut în Frăţia celor puţini, un grup protestant extrem de retras şi discret. The Devil's Trap invită publicul să-l însoţească pe Lane de-a lungul unei călătorii în Statele Unite şi Canada, călătorie care ar trebui să dea sens copilăriei sale zbuciumate. La capătul acestei călătorii se va afla reîntâlnirea cu familia? Este vreo şansă pentru o reuniune fericită cu aceasta?
Festivals/Awards:
F:ACT Award / Competition for investigative documentaries at CPH:DOX 2017 - World Premiere
Director's Bio-Filmography:
Mitchell Stafiej este regizor şi sound designer şi trăieşte în Montreal, Quebec. Filmele sale au fost selectate la mai multe festivaluri de pe glob. Este absolvent al Universităţii Concordia, iar The Devil's Trap este primul său documentar de lungmetraj. În prezent lucrează la un documentar experimental despre schimbările climatice şi industria din Canada.
Director's / Curator's Statement:
"Uneori mă întreb dacă se gândesc des de la mine. Sau dacă se gândesc vreodată. Mă întreb dacă mai sunt poze cu mine în casă..." (Lane, protagonistul)
Media: