Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Meuthen's Party / Partidul lui Meuthen

Marc Eberhardt,  Germany 2017 93'

Producer: Theresa Bacza

Film Presentation:
Partidul lui Meuthen este portretul unui politician din provincie care nu se sfieşte deloc să-şi transmită, cu zâmbetul pe faţă, mesajele rasiste. O incursiune atentă în culisele ascensiunii lui Meuthen, filmul dezvăluie neliniştitoarele metode ale demogogului modern în acţiune în Europa de azi. Jörg Meuthen, profesor de economie, candidează la un loc în parlamentul Baden-Württemberg, al treilea cel mai mare land german. Când candidatul partidului populist de extremă dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) îşi începe campania electorală, filmul îl acompaniază în misiunea sa, de la discursuri în birturi locale, întâlniri cu alegătorii pe stradă şi discursuri îndrăzneţe ţinute în faţa a mii de membri ai partidului, până la prima luare de cuvânt din parlamentul landului. Portretul lui Jörg Meuthen arată cum masele de oameni sunt gata să se lase captivate de mecanismele retoricii simple.
Director's Bio-Filmography:
Marc Eberhardt (1984) are o diplomă în filologie şi filozofie germană de la Universitatea din Potsdam. Între 2011 şi 2013 a studiat artă şi design la Universitatea Karlsruhe. În prezent studiază regie de documentar la Academia de Film din Baden-Württemberg.
Director's / Curator's Statement:
"Patriotismul este un subiect delicat. Noi, nemţii, avem din nefericire o problemă în a ne considera patrioţi. Poate nu aici, printre noi, dar celalalţi da. Şi încă cum! Ce vreau să zic este că noi spunem din toată inima da Germaniei. Un da răspicat, liber şi fără remuşcări. De ce am avea remuşcări?" (Jörg Meuthen, liderul partidului AfD)
Media: