Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Long Live Bulgaria / Trăiască Bulgaria

Adela Peeva,  Bulgaria 2017 55'

Cinematography: Dimitar Skobelev, Svetla Neikova, Plamen Ghelinov
Editing: Alexandra Apostolova, Antoniy Donchev
Sound Editor: Dobri Hristozov, Yuriy Tsolov
Music: -
Producer: Adela Peeva

Film Presentation:
Long Live Bulgaria explorează ascensiunea naţionalismului în Bulgaria. De-a lungul a trei ani, regizoarea a observat acţiunile mai multor tineri din oraşele Sofia, Stara Zagora şi Plovdiv. Unii dintre aceşti tineri se etichetează drept patrioţi, alţii se declară naţionalişti pur sânge. Motivaţi de sentimente patriotice şi de dorinţa de a-şi afirma propria identitate, aceşti tineri se aruncă dincolo de graniţa unui teritoriu periculos, naţionalismul. Indiferenţa autorităţilor şi încurajările generaţiei în vârstă le ratează orice şansă să revină pe calea cea bună. Rezultatul? O tânără generaţie de bulgari gata să îmbrăţişeze naţionalismul agresiv. Aceşti tineri consideră că viitorul le aparţine. Dar întrebarea este: la ce viitor ar trebui să se aştepte? Şi la ce viitor ar trebui să ne aşteptăm noi, ceilalţi?
Festivals/Awards:
Just finished film
Director's Bio-Filmography:
Adela Peeva este regizoare şi producătoare de documentar din Bulgaria. A fost dintotdeauna interesată de subiecte controversate. Este membră a Academiei Europene de film. Filmul ei Whose Is This Song (2003) a fost selectat la peste 50 de festivaluri şi a câştigat 16 premii, în timp ce Divorce Albanian Style (2007) a câştigat 12 premii. Ambele titluri au fost nominalizate la categoria Cel mai bun documentar European la Premiile Academiei Europene de Film.
Director's / Curator's Statement:
"Misiunea bulgarilor. Dumnezeu ne-a dat-o. Nu e vorba de un naţionalism primitiv, ci de patriotismul care i-a făcut pe bulgari şi pe strămoşii lor să aibă un loc al lor în lume. (...) Şi restul lumii va suferi dacă noi pierdem acest loc." (preot din oraşul Stara Zagora)
Media: