Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Call Him President / Președintele

Marie-Emma Paoli,  UK 2017 30'

Producer: Marie-Emma Paoli

Film Presentation:
Pe un teren mlăştinos de pe malul Dunării, undeva între Croaţia şi Serbia, libertarianul ceh Vít Jedlička încearcă să pună bazele unei noi ţări. Visul său de a crea un paradis fiscal în Republica Liberă Liberland ar putea atrage niscaiva noi cetăţeni, doar că autorităţile locale nu vor să lase pe nimeni să ajungă la teritoriul reclamat de Jedlička în 2015. Şi de ce ar vrea cineva să trăiască în Liberland? Ce ar putea iniţiatorul unei noi ţări să promită potenţialilor cetăţeni? Vít Jedlička are câteva idei surprinzătoare, printre ele numărându-se eliminarea tuturor legilor despre taxe, a educaţiei, a căsătoriei şi a serviciilor medicale.
Director's Bio-Filmography:
După ce a colaborat mulţi ani cu publicaţia franceză Le Monde, Emma Paoli a început să studieze regie de documntar la University College London. Call Him President este primul ei film. În prezent este producător la AJ+.
Director's / Curator's Statement:
"Democraţiile din ziua de azi nu cer prea mult de la un om pentru ca acesta să ajungă preşedinte." (Vít Jedlička, preşedintele autoproclamat al Liberland)
Media:
World sales: