Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Remnants of a Conversation / Rămășițele unei conversații

Jules Leaño,  UK 2017 16'

Cinematography: Jules Leaño
Editing: Jules Leaño
Music: El Container
Producer: Jules Leaño

Film Presentation:
Ramallah: o regizoare şi colaboratoarea ei trec în revistă imagini filmate şi fac planuri cu privire la realizarea unui documentar despre cultura palestiniană. Doar că pachetul cu materialul filmat nu mai ajunge la destinaţie şi singurele imagini disponibile sunt cele recuperate de pe un hard disk. Rămăşiţele conversaţiei dintre cele două prietene sunt folosite pentru a explora natura montajului unei poveşti şi însăşi natura cinema-ului. Remnants of a Conversation este o excelentă piesă scurtă de antropologie vizuală, cu o abordare originală ce permite regizoarei să comunice multă informație utilizând doar câteva cadre. Spectatorul are acces în camera de montaj şi participă direct la procesul în desfăşurare în laboratorul de creaţie.
Director's Bio-Filmography:
Jules Leaño este regizoare şi antropolog vizual. A urmat cursuri de ilustraţie la Şcoala de Artă din Glasgow şi apoi a absolvit Centrul de Antropologie Vizuală din Granada. În 2017 a devenit cofondatoarea colectivului de antropologie vizuală Alternative Fictions. Remnants of a Conversation este primul ei film. În prezent lucrează la al doilea film, Limits of My Language.
Director's / Curator's Statement:
"Nu există Est şi Vest, pentru că totul e un cerc. Lumea are formă de ou. Ceea ce pentru mine e Est, pentru tine e Vest. E o invenţie politică. De aia politica e ceva mizerabil." (Mariam Afifi)
Media: