Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Ink of Yam / Povești tatuate

Tom Fröhlich,  Germany 2017 75'

Producer: Tom Fröhlich

Film Presentation:
Un salon de tatuaje cu totul special din Ierusalim, doi artişti cu carismă şi spirit liber şi o suită de localnici care se succed într-o paradă a diversităţii alcătuiesc un desen cinematografic complex care rămâne imprimat în memorie asemeni unui tatuaj. Este evitată cu grijă o succesiune de capete vorbitoare prin editarea şi intercalarea de momente cu confesiuni ale artiştilor despre propriile lor experienţe de viaţă. Excelenta selecţie de personaje şi imaginea remarcabilă invită publicul să asculte "poveştile care curg în şuvoi nesfârşit" formând "o parte foarte importantă din imaginea adevărată a oraşului meu Ierusalim şi a ţării mele Israel", după cum spune tattoo artist-ul Poko Haim.
Festivals/Awards:
Best Newcommer - Hessischer Filmpreis 2017
Film's Website: www.inkofyam.com
Director's Bio-Filmography:
Tom Fröhlich (1989) a crescut în oraşul nord-german Rostock. După cursuri de pregătire în design de imagine şi sunet, şi-a completat studiile la Universitatea din Darmstadt. Colaborează ca freelancer cu posturi de televiziune germane. Ink of Yam este primul său film. În 2018 şi-a regizat al doilea proiect de documentar, The Perfect Black.
Director's / Curator's Statement:
"Ne exprimăm pe noi înşine, lucrăm cu oamenii, schimbăm chestii în vieţile noastre, schimbăm vieţile altora. Cam ăsta e proiectul nostru de viaţă." (Poko Haim, tattoo artist)
Media: