Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2009

 • Un documentar despre India al unui australian, marele câştigător al Astra Film Festival

  Un documentar despre India al unui australian, marele câştigător al Astra Film FestivalCele zece premii, decise de zece juraţi, ale ediţiei a zecea

  Read more ...

 • Universitatea Harvard, la Gura Râului. Film despre transhumanţa din SUA

  Ediţia jubiliară a festivalului internaţional de film documentar Astra Film Festival a ajuns în ziua a cincea. Pe măsură ce publicul este tot mai numeros, agenda acestei a doua jumătăţi de festival propune tot mai multe filme în premieră, precum şi alte evenimente speciale.

  Read more ...

 • Evenimente pentru toţi la Astra Film Festival

  Am ajuns la jumătatea ediţiei jubiliare a festivalului internaţional de film documentar Astra Film Festival. În dup­ă-amiaza zilei de joi, 29 octombrie, în Sala B a Casei de Cultură din Sibiu vor fi proiectate trei filme ale tradiţionalei secţiuni „Portret”, protagonist fiind anul acesta importantul cineast documentarist, de origine olandezo-indoneziană, Leonard Retel Helmrich.

  Read more ...

 • Astra Film Festival sprijină documentarele româneşti

  Ediţia jubiliară a festivalului internaţional de film documentar Astra Film Festival a ajuns în ziua a treia. Miercuri, 28 octombrie, între orele 15:00 – 19:00, în Sala B a Casei din Cultură din Sibiu se va desfăşura o nouă etapă a programului „Interesul public pe agenda media” (“Public interest on media agenda”). Este vorba de o competiţie anuală de filme documentare, lansată în anul 2008 de Fundaţia Soros România, adresată televiziunilor locale din toată ţara şi incluzând de asemenea secţiuni de training dedicate producţiei de gen.

  Read more ...

 • Cunoaşte-ţi vecinul: Turcia la Astra Film Festival

  Ediţia a zecea a a festivalului internaţional de film documentar Astra Film Festival s-a deschis luni, 26 octombrie, la Casa de Cultură din Sibiu. Dacă unul dintre principalele obiective ale ediţiei jubiliare este marcarea împlinirii a două decenii de film documentar românesc postcomunist, nici alte cinematografii naţionale, cu producţiile lor recente aparţinând genului, nu au fost neglijate. Astfel, Festivalul oferă publicului sibian marţi, 27 octombrie, programul special „Turcia, vecinul necunoscut”.

  Read more ...

 • Astra Film Sibiu şi University College London organizează Cursul de iniţiere în producţia de documentar “Before You Go”

   Astra Film Sibiu şi University College London organizează, la Sibiu, în perioada 20-24 octombrie 2009, cursul de iniţiere în producţia de documentar, „Before you go”, la care participă studenţi doctoranzi în ştiinţe sociale şi jurnalistică din  Romania, Ungaria, Austria şi Grecia.

  Read more ...

 • Dimineţile lumii

  ASTRA Film Festival Sibiu 2009 va oferi câtorva mii de elevi sibieni posibilitatea de a participa la o primă ediţie a unui minifestival dedicat lor. Sub titlul "Dimineţile lumii", programul special din cadrul Festivalului de Film documentar ASTRA Film din Sibiu include o serie de filme documentare, dublate în limba română.

  Read more ...

 • “Carmen face cunoştinţă cu Borat” deschide ediţia jubiliară a Astra Film Festival

  Luni, 26 octombrie, de la ora 19:00, se deschide oficial, în sala mare a Casei de Cultură din Sibiu, cea de-a zecea ediţie a festivalului internaţional de film documentar Astra Film Festival.

  Read more ...

 • 20 de ani de film documentar românesc la Sibiu Astra Film Festival 2009

  Festivalul Internaţional de Film Documentar ‚ASTRA Film Festival’ Sibiu 2009 organizează programul special 20 de ani de film documentar românesc, ocazie în care se va lansa primul volum dedicat istoriei postdecembriste a filmului documentar românesc.

  Read more ...

 • Astra Film Sibiu 2009, ediţie jubiliară

  Selecţia Astra Film Festival 2009 s-a încheiat. 117 filme vor putea fi vizionate anul acesta la ediţia jubiliară a Festivalului Internaţional de film documentar, ce se va desfăşura la Sibiu, în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie. Pentru selecţie s-au înscris peste 1.000 de filme, din toate colţurile lumii.

  Read more ...