Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Wedding of the Year / Nunta anului

József Bán,  Romania 2017 60'

Cinematography: Róbert Székely, József Bán
Editing: Bán József
Sound Editor: Iszlai József
Producer: József Bán

Film Presentation:
În majoritatea anului Ţara Oaşului se depopulează, se umple de viaţă numai în august, când oamenii se întorc din străinătate pentru câteva săptămâni. Se mută în vilele de lux de acasă aflate în construcţie şi creştere continuă, se întâlnesc cu vecinii, sărbătoresc. În această perioadă în fiecare sat, în fiecare zi se ţin chiar şi mai multe nunți, toată regiunea se transformă într-o nuntă imensă. În timp ce urmărim evenimentele, localnicii evocă istoricul emigrărilor din anii '90, când au plecat din România pentru o viaţă mai bună în străinătate.
Director's Bio-Filmography:
József Bán s-a născut în 1990, în România. A absolvit cursurile Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca, departamentul de Cinematografie, Imagine şi Media. Până acum a regizat mai multe scurtmetraje de ficţiune şi de documentar. Primul său documentar de lungmetraj, Nunta anului, este filmul său de absolvire.
Director's / Curator's Statement:
"Acolo strâng orice ban, şi tot ce fac trimit acasă, ca să-şi facă casă acasă. Şi după aia nu-şi mai găsesc locul, nu-s acasă nici acolo, nu-s acasă nici aici. " (intervievat)
Media:
World sales:
Thematic programme: Rites of Passage