Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Megaphone / Portavoce

Ruxandra Gubernat, Henry Rammelt,  Germany, Romania 2018 56'

Cinematography: Marcel Schreiter
Editing: Marcel Schreiter
Sound Editor: Low Freq
Music: Low Freq
Producer: Marcel Schreiter

Film Presentation:
Portavoce este un studiu de caz inteligent al unei tinere democrații în luptă cu sine însăşi și cu viitorul incert al Europei. Este un portret al unui poporului hotărât să aplice şi să ceea ce ar fi trebuit să asigure căderea comunismului: dreptul de a-ţi face auzită vocea. Documentarul urmăreşte cum, odată cu creșterea scene culturale alternative, are loc renașterea conștiinței politice românești. Deși există atitudini și opinii diferite în cadrul comunității în sine, redeşteptarea unei culturi de protest, în creştere de mai bine de un deceniu, devine evidentă.
Director's Bio-Filmography:
Ruxandra Gubernat este jurnalistă, cercetătoare şi regizoare de documentare independente stabilită în Bucureşti. După un doctorat în Ştiinţe politice la Universitatea din Paris, s-a întors în România şi acum îşi dedică timpul documentarelor despre realităţi sociale locale. Preocupat de proteste şi mişcări sociale încă din adolescenţă, Henry Rammelt se concentrează acum pe grupările de protestatari din Ungaria şi România. În prezent predă la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Artist vizual şi regizor de documentar, Marcel Schreite s-a născut în Germania în 1982. Din 2011 este producător de film independent în Leipzig. În 2015 a absolvit programul de master în Studii Culturale şi de Media al Universităţii Merseburg.
Director's / Curator's Statement:
"Aceasta este o poveste despre noi toţi, schimbând regulile jocului politic din România, locul ce n-a format ca indivizi, unde pagini întregi de istorie replicau văpaia promisiunilor din Occident." (naratorul)
Media:
World sales: