Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Licu, a Romanian Story / Licu, o poveste românească

Ana Dumitrescu,  Romania 2017 86'

Cinematography: Ana Dumitrescu
Editing: Ana Dumitrescu
Music: Jonathan Boissay
Producer: Jonathan Boissay

Film Presentation:
Licu, o poveste românească este o metaforă despre propria condiție și efemeritate, o lecție de viață, dar și un veac de supraviețuire. Timp de 92 de ani Licu a suferit, a iubit, a râs și a plâns. Iată România ultimului secol, aşa cum o vede Licu. Cel care a trăit atâtea extreme ale secolului al 20-lea are multe poveşti de spus: Războiul Mondial, strămutările, obsesia lui Ceauşescu în ce priveşte industria şi supravegherea, revoluţia din 1989 şi anii de postcomunism dominaţi de lipsuri şi corupţie. Şi Licu îşi aminteşte ca nimeni altul...
Festivals/Awards:
Golden Dove @DOK Leipzig
Film's Website: http://www.licu-film.com
Director's Bio-Filmography:
Cu o bogată experienţă în fotojurnalism, Ana Dumitrescu a colaborat de-a lungul timpului cu numeroase publicaţii şi agenţii din Franţa şi România, printre care National Geographic, Mediafax şi Gamma-Rapho. A regizat patru documentare de lungmetraj: Khaos (2012), Même pas Peur!, Time of Light (2016) şi Licu, o poveste românească (2017), primul ei lungmetraj realizat exclusiv în România.
Director's / Curator's Statement:
"Nu mai există nimeni. Am rămas singur. Absolut singur. Niciun bărbat, nicio femeie, niciun prieten. Sunt prea bătrân. Ei nu au apucat această vârstă." (Licu Canţer)
Media: