Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

ZIARE.RO - 02.07.2008

Active Image

ASTRA FILM FEST 2007 – a câştigat Premiul Galei Societăţii Civile la secţiunea “Artă şi cultură” pentru “Cel mai bun proiect cultural al anului 2007”, din România

Link: http://www.ziare.ro/comunicate.php?m=vizualizeaza&id=113
Data: 2/07/ 2008
Autor: Ziare.ro

O nouă recunoaştere pentru cultura sibiană

Proiectele Programului Sibiu-Capitală culturala europeană 2007 sunt premiate

Pe 20 mai, la Ateneul Român, a avut loc a şasea ediţie a Galei Societăţii Civile, eveniment de recunoaştere a iniţiativelor civice.
În cadrul festivităţii de acordare a premiilor Galei Societăţii Civile, ASTRA FILM FEST 2007 a primit premiul pentru Cel mai bun proiect cultural pe anul 2007.

În câteva cuvinte, Astra Film Fest 2007 a fost un adevărat maraton: 84 de filme, dintre care 57 cuprinse în competiţie, expoziţii, spectacole de muzică, peste 400 de invitaţi din peste 30 de ţări, regizori, producători, antropologi, profesori universitari, cateva mii de specatori, sute de studenţi străini şi români pasionaţi de filmul documentar.

Nu este pentru prima dată când Festivalul de la Sibiu împreună cu organizatorii lui primesc acestă distinţie; în cadrul Galei Societăţii Civile, ediţia 2002, Astra Film Fest 2002 a fost laureat cu premiului de excelenţă pentru cel mai bun proiect cultural.

La ediţia din acest an au fost înscrise în competiţie 115 proiecte, de către 74 de organizaţii neguvernamentale, 3 grupuri de iniţiativă şi 3 persoane fizice. Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate în anul 2007 se ridică la 7,9 milioane de euro. O parte din proiecte au fost realizate prin auto-finanţare şi prin intermediul voluntarilor, însă majoritatea proiectelor au fost implementate prin intermediul finanţărilor de la companii şi de la sectorul public.

Juriul ediţiei din acest an a fost alcătuit din: Cătălin Ştefănescu (TVR 1), Ioan T. Morar (Academia Caţavencu şi Cotidianul), Luciana Simona Velea (Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei), Cristina Borţun (Institutul Goethe Bucureşti), Cătălin Mosoia (Europa FM), Liviu Mihaiu (Academia Caţavencu, Asociaţia “Salvaţi Dunărea şi Delta”), Sandra Pralong (Synergy Communications), Victor Alistar (Transparency International Romania), Mihaela Rădulescu (Antena 1), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti), Dana Deac (TVR 1), Raed Arafat (SMURD Tg. Mureş), Luminiţa Tănăsie (World Wide Fund), Robert Turcescu (Realitatea TV şi Europa FM), Cosmin Alexandru (Asociaţia Erudio) şi Alin Ivan (SVASTA Consult).

"Astra Film Fest de la Sibiu (AFF) a devenit deja un „brand“, zic unii. În orice caz, şi-a cîştigat binemeritata recunoaştere publică şi academică. Şi este o success story, care merge de acum mai departe, în modul cel mai firesc cu putinţă (...) "Un anumit gen de privire, Vintilă MIHĂILESCU Dilema Veche 03.11.2007| ...hai-hui.ro

În fiecare an, Gala Societăţii Civile este un bun prilej pentru implementatorii de proiecte sociale să întâlnească companii finaţatoare şi instituţiile publice, interesate să investească în rezolvarea problemelor sociale.