Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

TRIBUNA - 28.05.2008

Cel mai bun proiect cultural din Romania
Active Image

Distincţie naţională pentru Astra Film Fest

Link: http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/distinc-tie-na-tional-a-pentru-astra-film-fest-21378.html
Data:28/05/2008
Autor:Tribuna

Pe 20 mai, la Ateneul Român, a avut loc a şasea ediţie a Galei Societăţii Civile, eveniment de recunoaştere a iniţiativelor civice. În cadrul festivităţii de acordare a premiilor Galei Societăţii Civile, ASTRA FILM FEST 2007 a primit premiul pentru Cel mai bun proiect cultural pe anul 2007. Astra Film Fest 2007 a fost un adevărat maraton: 84 de filme, dintre care 57 cuprinse în competiţie, expoziţii, spectacole de muzică, peste 400 de invitaţi din peste 30 de ţări, regizori, producători, antropologi, profesori universitari, cateva mii de specatori, sute de studenţi străini şi români pasionaţi de filmul documentar.

Organizatorii Festivalului de la Sibiu primesc acestă distinţie a doua oară după ediţia din 2002 al Galei Societatii Civile unde Astra Film Fest 2002 a fost laureat cu premiului de excelenţă pentru cel mai bun proiect cultural.

La ediţia din acest an au fost înscrise în competiţie 115 proiecte, de către 74 de organizaţii neguvernamentale, 3 grupuri de iniţiativă şi 3 persoane fizice. Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate în anul 2007 se ridică la 7,9 milioane de euro. O parte din proiecte au fost realizate prin auto-finanţare şi prin intermediul voluntarilor, însă majoritatea proiectelor au fost implementate prin intermediul finanţărilor de la companii şi de la sectorul public.
Juriul ediţiei din acest an a fost alcătuit din: Cătălin Ştefănescu (TVR 1), Ioan T. Morar (Academia Caţavencu şi Cotidianul), Luciana Simona Velea (Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei), Cristina Borţun (Institutul Goethe Bucureşti), Cătălin Mosoia (Europa FM), Liviu Mihaiu (Academia Caţavencu, Asociaţia “Salvaţi Dunărea şi Delta”), Sandra Pralong (Synergy Communications), Victor Alistar (Transparency International Romania), Mihaela Rădulescu (Antena 1), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti), Dana Deac (TVR 1), Raed Arafat (SMURD Tg. Mureş), Luminiţa Tănăsie (World Wide Fund), Robert Turcescu (Realitatea TV şi Europa FM), Cosmin Alexandru (Asociaţia Erudio) şi Alin Ivan (SVASTA Consult).