Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2016

ISLAMUL RADICAL LA EL ACASĂ

Echlibrându-şi cu atenţie perspectivele şi evitând exploatoarea gratuită a imaginilor șocante, "Inside Radical Islam’’ (Islamul radical la el acasă) oferă o vedere de 360 ​​° asupra cauzelor, mecanismelor interioare și a urmărilor extremismului religios, luând ca studiu de caz islamismul.

Cu "Among the Believers" ne aruncăm cu capul înainte în efectul de bulgăre de zăpadă al sărăciei și al violenței ce nu fac decât să dea naştere la şi mai multă sărăcie şi violență, în timp ce "The Empty Room" îi aduce la lumină pe cei neglijaţi în discuția despre terorism, familiile celor care părăsesc Europa pentru a participa la jihadul. Cu toate acestea, există speranță și ea se află în educație. "Sonita" este povestea improbabilă de succes a unei refugiate afgane de 18 ani ce luptă împotriva obiceiurile rigide ale căsătoriilor aranjate şi găseşte calea ca studentă şi rapper aspirant, în SUA.

Impactul programului este dublu: atrage atenţia asupra problemelor fundamentale, și sprijină educația ca mijloc de a opri violenţa şi a nu o mai reitera. Însă cel mai important, este faptul că ne prezintă radicalizarea nu ca un produs al primitivismului, ci al unui vid de putere. Deşi acum suntem simpli martori, să ne amintim că nu suntem de departe de rolurile noastre în istorie ca iniţiatori și participanți. Principala calitate a programului este insistența sa de a nu emite verdicte pe seama un mod de viață diferit de al nostru, dovedind în acelaşi timp o dorință reală de a înțelege. (Diana Mereoiu)