Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2017

Contra curentului

Programul Contra curentului e o colecție de portrete cinematografice executate cu finețe sau, dimpotrivă, în tușe propunțate, ale unor oameni care refuză să accepte pasiv situațiile în care se află și dovedesc multă ingeniozitate în a găsi resurse să riposteze în fața sorții. Greutățile pe care ni le scoate în cale viața sunt nenumărate. Pot lua forma unor boli grave sau a unor dizabilități, pot fi dificultăți financiare, eșecuri personale sau profesionale și câte altele. Fie că se află în situații când le e pusă în pericol însăși viața, sau sunt în căutarea unui echilibru între normalitate și nebunie ori pur și simplu urmăresc o ambiție personală, protagoniștii filmelor acestei secțiuni au în comun o determinare de neclintit în a-și urma calea.

Într-un ritm antrenant, documentarul Erwin Primar îl urmărește pe Erwin Albu, personaj nu lipsit de carismă, pe parcursul campaniei electorale pentru funcția de primar al orașului Codlea.

În șoaptă prezintă modul în care tulburarea psihică poate constitui atât sursa de inspirație a unui artist bolnav, cât și un sprijin în lupta cu sine însuși.

Captivantul documentar Frăția ne arată o echipă românească de fotbal cu totul neobișnuită, care ne oferă o lecție de toleranță și egalitate de șanse.

Povestea lui Fatat urmărește cu finețe o femeie care, în ciuda războiului și a pierderii soțului, găsește puterea să plece împreună cu fiul ei în căutarea unor condiții de viață mai bune.

Ambiții insolite ne arată o femeie care, hotărâtă să sfideze conservatismul vehement al bisericii care nu îi permite să, găsește în încercarea ei de a deveni preoteasă căi alternative de a răspândi cuvântul lui Dumnezeu. 

 

Text curatorial text și prezentări filme de Ioana Florescu