Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

ADEVARUL - 23.10.2007

 

Record de premiere la Festivalul de film ASTRA

 
Link: http://www.adevarul.ro/articole/record-de-premiere-la-festivalul-de-film-astra.html
Data: 21/10/2007
Autor: Nicoleta Zaharia
 
Ediţia din acest an a Festivalului de film documentar şi antropologie vizuală ASTRA, care începe luni la Sibiu, se anunţă spectaculoasă. Nu mai puţin de 16 premiere vor putea fi văzute până pe 28 octombrie în Capitala Culturală Europeană. Filmul lui Alexandru Solomon despre postul de radio Europa Liberă, „Cold waves", va deschide festivalul pe 22 octombrie.
Aşteptate sunt şi premierele „For God’s Sake" („Cazul Tanacu"), documentarul jurnalistei Tatiana Niculescu-Bran despre măicuţa răstignită şi exorcizată pe cruce la mănăstirea Tanacu din judeţul Vaslui, dar şi cea mai recentă ecranizare a lui Florin Iepan.
Filmul despre măicuţa supusă unor tratamente barbare chiar în Casa Domnului nu urmăreşte doar evenimentele principale ale cazului, ci şi situaţii inedite, personaje şi declaraţii necunoscute publicului până acum.
Documentarul lui Florin Iepan, „The Fallen Vampire - Bela Lugosi", povesteşte viaţa tumultuoasă a lui Bela Lugosi, actorul originar din România, celebru pentru rolul lui Dracula, în prima ecranizare a romanului lui Bram Stoker la Hollywood. La festival vor rula 57 de filme documentare din 30 de ţări în patru secţiuni competiţionale, la care se adaugă şi filmele din programele speciale.

 
 

Sibiu - capitala filmului documentar

 
Link: http://www.adevarul.ro/articole/sibiu-capitala-filmului-documentar.html
Data: 23/10/2007
Autor: Magdalena Popa Buluc

Cea de-a noua ediţie a Festivalului de Film Documentar şi Antropologie Vizuală ASTRA de la Sibiu, care se desfăşoară între 22 şi 28 octombrie, propune un spectacol al lumii în imagini de autor.
84 de filme, dintre care 56 sunt cuprinse în competiţia festivalului, peste 200 de fotografii realizate de 42 de artişti şi reunite în expoziţia cu tema „Transilvania mea", opt programe speciale, printre care Portret Bob Connoly şi Michael Yorke sau întâlnirile profesioniştilor în materie de documentare, plus spectacole de muzică...