Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2014

URBANISMUL CONTEMPORAN ÎN ROMÂNIA, CHINA, VENEZUELA

Viața la oraș poate fi grozavă: provocările și momentele plăcute se află în strânsă legătură, în termeni de spațiu, timp și scară umană. Este datoria urbaniștilor de a crea medii sustenabile în care oamenii să trăiască, să muncească și să-și petreacă timpul liber.

Cu toate acestea, orașul este un organism viu care reacționează la stimuli politici, economici, ecologici și sociali, câteodată în moduri imprevizibile. Astra Film Festival 2014 propune o discuție pe tema celor mai interesante aspecte ale urbanismului, pornind de la trei documentare: Ekopolis (urbanismul în cazul noilor orașe din China), Șantier în lucru (urbanismul în orașele postcomuniste din România) și Ruina (o societate verticală plămădită într-un zgârie-nori dezafectat din Caracas).

>> Panel prezentat de Michael Engel

MICHAEL ENGEL

Inginer arhitect, născut la Dresda, Germania. Activ în România incepând cu anul 2005 în diverse proiecte GTZ de dezvoltare urbană / rurală. Director al Fundației Heritas incepând cu 2010. Lucrează ca expert în dezvoltarea urbană şi conservarea patrimoniului cultural în cadrul diverselor proiecte GTZ, inclusiv în Ucraina şi Serbia.

>>  Discuţie cu publicul la Librăria HABITUS, 7 octombrie, 18:30 - 19:30