Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2011

Oportunități oferite de Programul MEDIA realizatorilor de film documentar

Astra Film Festival Sibiu 2011 și MEDIA Desk România vă invită la seminarul “Oportunități oferite de Programul MEDIA realizatorilor de film documentar”, în ziua de 29 octombrie 2011, orele 13.00 – 14.00, la Sala Studio.

Oportunitățile de finanțare și modalitățile de suport oferite de Programul MEDIA realizatorilor de film documentar vor fi prezentate de Valentina Miu, coordonator MEDIA Desk România.

De asemenea, la seminar va participa Ada Solomon (Hi Film Productions), care va împărtăşi experienţa colaborării cu MEDIA și va prezenta proiectul de finantare mediadesk al documentarului romanesc „Kapitalism, rețeta noastră secretă’. 

Seminarul se va încheia cu un cocktail oferit de MEDIA Desk România la Astra Film Festival .

Programul MEDIA al Uniunii Europene sprijină activ filmul documentar prin linii de finanțare care se regăsesc în toate domeniile de suport ale programului: formare, dezvoltare, promovare, festivaluri, distribuție.

În cadrul liniilor de finanțare MEDIA pentru formarea profesioniștilor în domeniu, mai multe programe sunt dedicate filmului documentar sub forma atelierelor de dezvoltare, unele dintre ele având specificitate tematică (documentare istorice, sociale, de arhivă, etc.)

MEDIA sprijină creația și producția prin linii de finanțare dedicate producătorilor de filme documentare pentru a dezvolta proiecte de film documentar și producții destinate difuzării TV.

De asemenea, profesioniștii filmului documentar pot participa la întâlniri de coproducție, forumuri de pitching și activități de networking susținute de Programul MEDIA în cadrul liniilor de finanțare dedicate promovării operelor audiovizuale europene, unde pot intra în contact cu principalii cumpărători de filme documentare pe piața europeană.

MEDIA Desk România este biroul de informare, promovare și consultanță al Programului MEDIA în România.