Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2012

MASTERCLASS: PROFESIA DE DOCUMENTARIST – PETR LOM

Marţi 16 octombrie 2012

PROFESIA DE DOCUMENTARIST – PETR LOM - în limba engleză

Accesul liber

Program:

14:00 - 16:00  Back to the square, Petr Lom, cu Q&A extins, sala John Marshall
16:00 - 18:00  Masterclass Petr Lom, sala studio

Teme abordate:

   1. Drepturile omului în procesul producției de filmul documentar - provocări etice şi practice, cu accent pe producţiile realizate în societăţi închise.
   2. Independenţa şi realizarea de film documentar - cum se poate lucra de unul singur?
   3. Naraţiunea – cum se construieşte o poveste captivantă?
   4. Se poate trăi din film documentar? Sfaturi practice pentru distribuţie către festivaluri/televiziune/ noile media, în special pentru tinerii cineaşti.

Regizor de renume, Petr Lom  a realizat numeroase filme pe tema drepturilor omului în ultimii ani (“On the tightrope”, “Bride Kidnapping in Kyrgyzstan”, “Letters to the President”, “Back to the Square”). Autorul arată o înţelegere profundă a spaţiului real şi structurii sale culturale, sociale şi politice. Filmele lui Lom sunt foarte interesante datorită structurii lor perfecte dar şi a personajelor captivante. Petr Lom e un autodidact şi un autor complet, care semnează imaginea, editarea şi regia filmelor pe care le face. Înainte de a se dedica cinema-ului, Lom a fost profesor la Universitatea Harvard, având un doctorat în filosofie politică. Sfatul lui pentru cei care se gândesc la o schimbare de carieră este: “Cu cât mai repede, cu atât mai bine!”