Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2012 - Juriu

Luciano Barisone

Luciano Barisone este directorul festivalul international de film documentar din Elveția Visions du Réel din Nyon  din 2011. Conducător al unui club de film, jurnalist și critic de film pentru reviste specializate, a colaborat la numeroase festivaluri internaționale de film, printre care cele de la Locarno și Veneția. În 2002, a fondat Festivalul Alba Infinity, fiind directorul artistic al acestuia până în 2007. Între anii 2008-2010 a fost director la Festival dei Popoli din Florența. A fost membru al juriului în cele mai prestigioase festivaluri ale lumii, între care: Cannes (Caméra d'or 1997), Marsilia (Fid, 2000), Paris (Cinéma du Réel, 2009), Toronto (Hot Docs, 2011), Sarajevo (2011), Amsterdam (IDFA ,2011).

Sorin Botoșeneanu

Decan al Facultății de film din Universitatea națională de artă teatrală și cinematografică „I.L.Caragiale" din București, organizator de programe educaționale, consilier și realizator de proiecte sociale, culturale, fotografie, film documentar și experimental, trainer pentru worshopuri de film.

Hanka Kastelicová

Hanka Kastelicová este producător executiv al departamentului „Film Documentar” pentru HBO Europa. Cu sediul în biroul HBO din Budapesta și lucrând în colaborare cu centrele din Varșovia, Praga și București, ea controlează toate aspectele ce țin de producțiile documentare ale HBO. Deține un Master în arte de la Facultatea de Film și Documentar TV al Academiei de Arte ale Spectacolului din Praga. Realizatoare de documentare experimentată și consacrată, a fost angajată a postului de televiziune public RTV SLO din Slovenia, unde a regizat și produs multe documentare, ocupând pozițiile de șef al Departamentului pentru producții documentare și redactor-șef, înainte de a intra în echipa HBO  Europe.

René Kubášek

René Kubášek vine din Republica Cehă și este în prezent directorul Centrului Ceh din București. Înainte de a ocupa această poziție, a activat în numeroase organizații non-guvernamentale, iar între 1998 și 2004 a fost colaboratorul lui Václav Havel, fostul Președinte al Cehiei. Ca fotograf documentar, și-a expus lucrările la expoziții naționale și internaționale.

Cristian Nițulescu

Membru CA SRTV şi consilier management TVR3. Fost producător executiv la departamentul de ştiri al Societăţii Naţionale de Televiziune. Redactor șef de știri TVR, coordonator TVR București, realizator de film documentar, între care Povestea de aur - o serie de nouă filme documentare - a fost selecționat pentru târgul de film documentar de la Cannes 2010. Studii de filologie, specializări în managementul în televiziune şi în antropologie culturală. A realizat o serie de emisiuni pe teme de antropologie culturală pentru Televiziunea Română. Este autor de studii şi cărţi de cercetare lingvistică.

Christophe Pomez

Consilier pe probleme de cinema și teatru al Ministerului Culturii din Franța, actualul director al Institutului Francez din România, filiala Cluj-Napoca, organizație implicată activ în sprijinirea organizării multor festivaluri de film din Transilvania.
Deținător al unui Master european în Managementul organizațiilor culturale (Școala Superioară de Economie, Arte și Comunicare, Paris). Reprezentant al Centrului naţional al cinematografiei şi al imaginii animate (CNC), a urmărit utilizarea ajutoarelor de stat pentru producții cinematografice și ale producții audiovizuale, făcându-i mare plăcere să lectureze diferitele scenarii de documentare primite spre aprobare.

Cristi Puiu

Regizor şi scenarist, unul dintre cineaştii de mare succes al noii generaţii de regizori români. Autor de scurt metraje şi filme de ficţiune câștigătoare de premii importante. Preocuparea şi interesul declarat al lui Puiu pentru filmul documentar transpare şi în peliculele de ficţiune pe care le semnează. A câștigat numeroase premii, printre care Un Certain Regard la Cannes, Silver Hugo Special Jury Prize la Festivalul de Film de la Chicago şi Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Cel mai recent film, "Aurora", este al doilea din seria celor şase "Poveşti de la marginea Bucureştiului"

Michael Stewart

Antropolog de renume, îşi desfăşoară activitatea în Europa de Est; ca producător de film, a lucrat cu case de producţie independente şi cu BBC. În prezent este director al festivalului de film documentar Open City de la Londra. Are doctoratul în antropologie socială; și-a desfășurat activitatea academică la Institutul de Studii Avansate din Budapesta, ca cercetător asociat la School of Public Policy, UCL și la Departamentul de Antropologie al London School of Economics.