Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Filmreporter.ro / 11 octombrie 2012

Documentare despre problema apei, la Astra Film Junior

http://www.filmreporter.ro/11-10-2012-documentare-despre-problema-apei-la-astra-film-junior/

| 11 octombrie 2012|09:01

Ediţia de anul acesta a Astra Film Junior, care se va desfăşura între 15 şi 18 octombrie, în paralel cu Astra Film Sibiu, are ca temă apa. O serie de filme documentare pe teme ecologice vor fi proiectate pentru elevi şi liceeni, în această perioadă.

Pentru elevii de şcoală primară şi de gimnaziu va rula serialul de succes Esperanto, copiii apei, o producţie Gedeon Programmes (Franţa, 2012). Serialul a fost lansat în Franţa, pe 22 martie, de ziua mondială a apei. Tot elevilor până în 14 ani li se adresează şi serialul Cum se fabrică, o producţie Maj Productions, Canada, care include şi episoade pe teme legate de apă.

Liceenilor, Astra Fim Sibiu le-a pregătit Chemerical, al doilea documentar de mediu produs de Andrew Nisker. Filmul vorbeşte despre toxine şi despre produsele toxice pe care le folosim zi de zi într-un mod informativ şi distractiv, fără a face pedagogie ci oferind soluţii la îndemâna tuturor. O altă surpriză pentru liceeni va fi proiectul Şcoala Discovery, care va fi prezentat de Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est al Discovery Networks.

Astra Film Junior 2012 include şi un concurs de desene pentru copiii de şcoală primară, pe tema apei, alături de un alt concurs, de mesaje ecologice privind protecţia apei, pentru elevii de gimnaziu. Desene şi mesajele pentru aceste concursuri au fost primite doar în peturi Bucovina de 0,5 litri, în ideea de a recicla sticlele de apă date copiilor la festival şi de a-i implica într-un proiect Astra Film Sibiu 2012 numit ReciclART – de construire a unor obiecte de artă realizate din peturi.

Inaugurat în 2009,  Astra Film Junior, laureat al Galei Societăţii Civile în 2012 la secţiunea Educaţie, Învăţământ, Cercetare, este singurul program de educaţie vizuală prin film documentar din România dedicat copiilor şi adolescenţilor. Festivalul, devenit între timp de sine stătător, îşi propune să dezvolte apetitul şi gustul elevilor pentru film şi să stârnească interesul copiilor pentru filmul documentar folosit ca metodă de educaţie. Până în prezent, la Astra Film Junior au participat, în total, aproximativ 25.000 de elevi.