Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

The Cleaners / Agenţii de curăţare

Hans Block, Moritz Riesewieck,  Brazil, Germany 2018 88'

Producer: Christian Beetz

Film Presentation:
Bun venit în curăţătoria digitale, locul unde Internetul se dezbară de ceea ce-i displace. Aici întâlnim cinci "agenţi de curăţare digitali", a căror sarcină este să şteargă conţinutul "nepotrivit" de pe net. Într-un efort paralel, întâlnim oameni de pe glob a căror existenţă a fost drastic afectată de cenzura online. Un "agent de curăţare" trebuie să observe şi să evalueze mii de fotografii şi clipuri zilnic, unele dintre ele de-a dreptul bântuitoare. Dar munca lor ridică întrebări profunde despre ce anume transformă o imagine în artă sau în propagandă şi ceea ce defineşte, până la urmă, jurnalismul.
Director's Bio-Filmography:
Hans Block este un regizor de teatru, cineast şi muzician german. A studiat regie de teatru la Academia de Arte Dramatice Ernst Busch din Berlin. Moritz Riesewieck este eseist, scenarist şi regizor de teatru şi film, absolvent al aceleiaşi Academii. Pe lângă proiecte personale, Hans şi Moritz colaborează frecvent, în diverse forme vizuale, sub numele comun Laokoon.
Director's / Curator's Statement:
"Să fii moderator de conţinut e ca şi cum ai fi un lunetist. Ţinta noastră sunt utilizatorii care nu respectă regulile aplicaţiei." (agent de curăţare)
Media: