Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Social Animals / Animale sociale

Jonathan Green,  USA 2018 86'

Cinematography: Julian King, Martim Vian, Josh Kraszewski, Jonathan Green
Sound Editor: Andres Velasquez
Producer: Mat Lancaster

Film Presentation:
Ți-ai imaginat vreodată că fotografiile tale vor strânge zeci de mii de like-uri și vor uimi lumea? Sau că îți vei lansa propria marcă de modă online și vei face milioane din asta? Sau ești un adolescent obișnuit, care încearcă să își facă loc printre cei “populari” și să își găsească dragostea? Cât de mult contează și ce trebuie să faci ca să fii mereu în atenție, să devii un blogger de succes, urmat sau criticat de zeci de oameni? Prin povestirile și incursiunea directă în viața a trei tineri – Humza, un fotograf free-lancer dintr-un cartier sărac al New York-ului devenit celebru datorită Instagram; Kaylyn, o adolescentă bogată, care își lansează propria marcă de modă; Emma, o tânără obișnuită, cu o viață tipică de licean, cu încercări de a fi populară și de a găsi dragostea -, acest documentar arată puterea pe care o are mediul online asupra generației “milenialilor” și contrastul față de generațiile trecute: superficialitatea cu care se emit judecăți legate de calitatea unei persoane, rapiditatea cu care apare sau dispare celebritatea, dimensiunile uriașe pe care le capătă respingerea și marginalizarea, reacțiile și sentimentele, prin faptul că relațiile nu se mai desfășoară de la individ la individ, ci de la individ la mulțime și invers.
Director's Bio-Filmography:
Social Animals este primul documentar de lungmetraj al lui Jonathan Green. Acesta a absolvit Institutul American de Film, iar scurtmetrajele sale sau fost selectate la multiple festivaluri, inclusiv cel de la Cannes. Câştigător al unui premiu Webby, Jonathan locuieşte în Pasadena, California, unde regizează spoturi pentru compania sa, Conscious Minds.
Director's / Curator's Statement:
"Cred că le-am dat oamenilor din spatele reţelelor de socializare mult prea multă putere. Până la urmă Instagram exact despre asta este, ştii? Câte aprecieri primeşti. Iar asta controlează practic puterea pozei tale." (Emma Crocket)
Media:
World sales: