Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Find Fix Finish / Find Fix Finish

Sylvain Cruiziat,  Germany 2017 19'

Producer: Mila Zhluktenko, Mariella Santibáñez, Veronika Faistbauer

Film Presentation:
Find Fix Finish explorează experienţele a trei piloţi americani de drone militare. Aflăm povestea intimă a vieţilor pe care ei le observă zi de zi. Ceea ce se vede dintr-o dronă militară nu este doar voyeuristic, ci poate şi reduce oamenii la simpli pixeli de pe un ecran, obligând piloţii la o anumită decontextualizare pentru a putea face faţă faptului că, la simpla apăsare a unui buton, pot lua o viaţă. Filmul ridică o întrebare bântuitoare: "Ai călcat vreodată pe un muşuroi de furnici şi ţi-ai văzut de drum fără să arunci o privire înapoi?"
Festivals/Awards:
WINNER BEST EXPERIMENTAL SHORT FILM GUANAJUATO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2017 WINNER AMNESTY INTERNATIONAL AWARD INDIELISBOA 2017 WINNER JURY PRIZE “FUGAS INTERNATIONAL COMPETITION” DOCUMENTAMADRID 2017 WINNER SHORT FILM AUDIENCE AWARD DOCUMENTAMADRID 2017 WINNER RADAR AWARD FOR BEST SHORT FILM CURTOCIRCUÍTO 2017
Film's Website: http://fff-film.com
Director's Bio-Filmography:
Sylvain Cruiziat este un regizor de origine franco-germană. A crescut în Londra, Paris şi Hong Kong şi s-a stabilit la Munich pentru studii de cinema. A regizat mai multe scurtmetraje premiate. Mila Zhluktenko este o regizoare de origine ucraineano-germană. Când avea 13 ani, familia ei a emigrat în Germania, unde Mila studiază acum cinema la universitatea din Munich. Scurtmetrajele ei au fost selectate la festivaluri precum cel de la San Sebastian sau IDF Amsterdam.
Director's / Curator's Statement:
"Ai călcat vreodată pe un muşuroi de furnici şi ţi-ai văzut de drum fără să arunci o privire înapoi? Aşa erau şi misiunile noastre. Nu mai vedeam oamenii de pe ecran ca fiind oameni." (pilot de dronă)
Media:
World sales: