Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2012

SOUNDCZECH la AFF 2012

ASTRA FILM şi CENTRUL CEH Bucureşti prezintă SOUNDCZECH la AFF 2012

ASTRA FILM FESTIVAL are plăcerea de a gazdui două concerte din festivalul SOUNDCZECH / Zilele muzicii cehe în România, cel mai nou proiect al Centrului Ceh din Bucureşti.

Cele două trupe care vor concerta la Sibiu pentru publicul ASTRA FILM sunt printre cele mai apreciate pe scena contemporană a muzicii cehe: FOLEX şi DVA.

PROGRAM

Luni 15 octombrie 2012,  ora 19:00,  sala Marshall,  Casa de Cultura a Sindicatelor

FLOEX

Tomáš Dvořák, cunoscut mai bine ca Floex este un talentat tânăr compozitor, muzician, artist grafic și absolvent al Academiei de Arte Plastice.

Floex cântă și compune muzică din 1996. Din copilărie a învățat să cânte la clarinet, acesta devenind un instrument cheie pentru muzica lui. La început a contribuit la câteva compilații și a lansat un demo online. În 2001 a lansat albumul său de debut Pocustone, care combină genuri relativ izolate ca nu-jazz, electronică și muzică contemporană. Albumul a fost foarte bine primit de critica de specialitate și a primit câteva premii.

Zece ani după debut Floex lansează Zorya. Cel mai profund album al artistului explorează muzica acustică (mai ales minimalism clasic) și muzica electronică contemporană. Albumul, al cărui titlu este inspirat de zeița slavă “Zorya Polunochnaya” prelucrează muzică adâncă, subconștientă, cu atmosferă nocturnă.

Tomáš Dvořák este cunoscut și pentru colaborarea cu Amanita Design la sountrack-ul jocurilor Samorost 2 (2006) și Machinarium (2009) și este autorul câtorva instalații multimédia. Arta încă joacă un rol important în proiectele sale, el fiind autorul identității vizuale a albumelor sale.

Floex cântă în concert cu o trupă – Sára Vondrášková – voce, Tomáš Dvořák – partea electronică, clarinet și midiclarinet, Jirka Javůrek – clarinet, midiclarinet și bas clarinet, Marián Petržela – tobe.

Vineri 19 octombrie 2012,  ora 22:00,  sala Marshall,  Casa de Cultura a Sindicatelor

DVA

DVA (Doi în română)  este o trupa creativă și trăsnită care cantă în limbi inexistente, pentru radiouri inexistente. Trupa este formată din Jan Kratochvil, chitară, banjo, looping, kitchen beatbox, instrumente improvizate și voce, și Bara Kratochvilova, voce, clarinet, bass clarinet, saxofon, melodică, instrumente de suflat, “midi controler” și alte jucării.

Jurnaliștii de muzică, au poreclit DVA, drept ”Inclasificabilii”, fiind considerați un adevărat fenomen pe scena alternativă din Republica Cehă, iar criticul de muzică Charlie Gillett de la BBC a declarat albumul ”Fonok” drept unul dintre cele mai bune albume ale anului 2009. Albumul Fonok a fost nominalizat la premiul muzical cehesc ”Angel”,  acordat anual , iar videoclipul piesei Nunovo Tango a castigat premiul intai la Festivalul Anifest.