Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2013

CONCERT

Astra Film Festival (14 - 20 octombrie) 2013 vine cu cea mai bună ofertă a toamnei: 110 filme, premiere internaţionale, documentare despre România, programul aniversar RETRO 20, sute de profesionişti din domeniu, sesiuni de Q&A, întâlniri, mese rotunde, conferinţe şi masterclass-uri. Pe scurt: o săptămână cinematografică la intensitate maximă! Însă, în tradiţia ediţiilor trecute, şi în 2013 Astra Film Festival găzduieşte o serie de concerte live care vor încânta audienţa în fiecare seară după ora 21 în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Luni, 14 octombrie, după filmul de deschidere Google şi creierul mondial (ora 19:00) urmat de o sesiune Q&A cu regizorul Ben Lewis, publicul va asista la un concert Ada Milea, acompaniată de actorii clujeni Cristi Rigman şi Anca Hanu. Ada Milea este un nume care cu siguranţă în România nu mai are nevoie de nicio prezentare, artista remarcându-se în peisajul muzical românesc graţie versurilor de un umor inconfundabil.

Marţi, 15 octombrie, trupa Bucium susţine un concert acustic însoţit de proiecţii multimedia, ceea ce face ca apariţia lor live să fie asimilată unui adevărat act muzical cultural. Bucium este o trupă românească de folk, rock, ambiental, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiţionale şi voce. Din sfera progresivului, Bucium transpune tradiţii, ritmuri şi credinţe populare într-o notă contemporană.

Miercuri, 16 octombrie, apropierea publicului de natură va fi posibilă datorită trupei de folclor vechi Peste Pădure, o trupă din Sibiu care s-a înfiinţat în 2011 din dragostea pentru plaiurile româneşti şi tradiţia autentică.

Joi, 17 octombrie, FloriMan (Mircea Florian) aduce la Sibiu un act artistic extraordinar cu ocazia celebrării a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase supranumită “pasărea măiastră”, un concert care re-înscenează relaţia artistei cu etnomuzicologul Harry Brauner. Cu ajutorul tehnologiilor actuale vocea Mariei Tănase va dialoga cu publicul, iar imaginea ei se va topi în imaginarul zilei de azi.

Vineri, 18 octombrie, Raul Kusak şi Adrian Naidin Quartet se unesc într-un proiect original secundaţi de Eugen Amarandei la contrabas şi Gariel Bălaşa, percuţie. Cântice'n Cerc este unul dintre cele mai de success proiecte world jazz ale anului 2013. [foto sus, de Gabriela Alba]

Sâmbătă, 19 octombrie, după Gala de Decernare a Premiilor de la Sala Thalia din Sibiu, Szilvasi Gipsy Folk Band din Budapesta revin după 13 ani la Astra Film Festival pentru a încheia seria concertelor aniversare din ediţia de 20 de ani a unuia dintre cele mai notabile evenimente din peisajul cinematografiei de non-ficţiune din Europa şi lume.