Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2014

''COPILĂRIE ȘI MODERNITATE'' - MASTERCLASS

Copilărie și modernitate" prezintă un proiect de cinci ani realizat de David MacDougall, care încurajează copiii din India să exploreze împrejurimile folosind camera video. Spre deosebire de multe alte proiecte video menite să ajute copiii defavorizați, scopul este diferit aici: de a vedea ce ne pot învăța copiii despre comunitatea lor din poziția lor unică de copii.

Acest lucru este inspirat de eforturile recente de a nu-i trata pe copii ca obiecte de cercetare, ci ca pe nişte colaboratori activi care contribuie la cunoştinţe noi, de multe ori pe subiecte pe care le cunosc mai bine decât adulţii. Proiectul le recunoaşte copiilor din întreaga lume considerabila independenţă ca indivizi şi contribuţiile economice şi culturale importante pe care ei le aduc societăţii.  

În introducerea proiectului, MacDougall va prezenta mai multe filme de scurt metraj realizate de către copii în vârstă de unsprezece ani din Rajasthan și New Delhi.

 >> LIBRĂRIA HABITUS, 9 octombrie, 16:00 - 17:00 

DAVID MACDOUGALL

MacDougall este regizor etnografic şi scriitor în domeniul antropologiei vizuale şi al filmului documentar. Născut în Statele Unite, trăieşte în Australia din anul 1975. A urmat studii la Universitatea Harvard și la Universitatea California din Los Angeles. David MacDougall a predat antropologie vizuală și film etnografic la mai multe instituţii, printre care Universitatea Rice, Universitatea din New York şi Universitatea Naţională din Australia, precum şi numeroase workshop-uri video concentrate pe metode de cercetare socială în Australia, Norvegia, India şi Italia. 


 Filmografie selectivă


  • 2007 SchoolScapes 
  • 1987 Link-Up Diary. Institutul Australian pentru Studii Aborigene.
  • 1978 To Get That Country. Institutul Australian pentru Studii Aborigene.
  • 1977 Good-bye Old Man. Institutul Australian pentru Studii Aborigene. 
  • 1979 Lorang's Way. (Co-regizat cu Judith MacDougall) Fieldwork Films.
  • 1972 To Live With Herds. Universitatea California din Los Angeles