Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Young Mind / O minte tânără

Dan Dimancescu,  2018 53'

Producer: Dan Dimancescu

Film Presentation:
Curiozitate nestăvilită, dorinţa de a-şi lărgi în permanenţă orizonturile, un mod anume de a relaţiona cu oamenii şi un zâmbet nelipsit. Aceste câteva cuvinte îl descriu perfect pe documentaristul Nicholas Dimancescu. Născut într-o familie cu dragoste pentru cunoaştere şi călătorii şi având şi privilegiul de a cultiva această dragoste, Nick se dovedeşte de la o vârstă fragedă talentat şi spiritual, cu o minte ascuţită. Înregistrările personale din arhiva de familie se îmbină cu interviurile actuale cu cei care i-au influenţat viaţa pentru a-i urmări dezvoltarea de la un copil minune la un artist promiţător. A Young Mind reuşeşte să rezume o viaţă în mai puţin de o oră şi o face cu măiestrie. Fiind martorii momentelor care i-au modelat viziunea asupra lumii şi auzind oamenii ce l-au format vorbind despre el, avem posibilitatea nu doar să ne formăm o idee despre cine a fost Nick, ci şi să formăm o legătură intimă cu spiritul său curios.
Director's Bio-Filmography:
Dan Dimancescu a cofondat compania de producţie Kogainon Films în 2008. A scris mai multe cărţi despre afaceri şi tehnologie, ultima dintre ele fiind "Spirala de aur", o carte-companion pentru documentarul Kogainon Goana după aurul dacic. Este Consulul onorific al României la Boston şi este şi membru în consiliul de administraţie al Fundaţiei pentru Conservarea Carpaţilor.
Director's / Curator's Statement:
"Dacă sunt culturi care cred în reîncarnare, probabil că el avusese foarte multe reîncarnări. Cred că era un 'suflet bătrân'." (Ben Mehedin, unul dintre intervievaţi)
Media: