Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Caniba / Caniba

Lucien Castaing-Taylor, Véréna Paravel,  France 2017 90'

Cinematography: Verena Paravel, Lucien Castaing-Taylor
Sound Editor: Nao Nakazawa, Verena Paravel, Lucien Castaing-Taylor
Producer: Lucien Castaing-Taylor, Véréna Paravel

Film Presentation:
Dragoste neîmpărtăşită, pasiune, dorinţa de contopire. Duse la extrem. Încadratura claustrofobă a gros-plan-urilor ce arată fiecare indentare a pielii ne apropie de Issei Sagawa, un japonez care, în timpul studiilor la Sorbonna în anii '80, a omorât şi a mâncat femeia de care era îndrăgostit. Acum, un bărbat firav de 60 de ani în grija fratelui său, îşi câştigă existenţa din auto-demonizare, exploatând curiozitatea macabră a publicului faţă de acţiunile sale, prin talk-show-uri şi filmări video. Cu o abordare aparte, Caniba explorează la nivel visceral fascinaţia bizară a omenirii legată de canibalism şi reprezentarea sa, la graniţa dintre instinct, pasiune, fetiş şi variantele lor extreme.
Festivals/Awards:
SPECIAL ORIZZONTI JURY PRIZE - Venice International Film Festival 2017
Director's Bio-Filmography:
Lucien Castaing-Taylor şi Verena Paravel colaborează ca regizori pentru Sensory Ethnography Laboratory. Eforturile lor artistice îmbină abilităţile negative ale artei cu interesul etnografic pentru tot ce înseamnă viaţă. Filmele lor au fost selectate şi premiate la festivaluri din întreaga lume şi multe dintre ele au fost distribuite în cinematografe. Cele mai recente proiecte ale lor, finanţate de Documenta 14, sunt Somniloquies (2017) şi Commensal (2017).
Director's / Curator's Statement:
"Poate există o femeie ce s-ar bucura să fie mâncată fără să moară. Însă bănuiesc că este prea târziu pentru asta acum." (fratele protagonistului)
Media: