Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

The Other Side of Everything / Cealaltă parte a tuturor lucrurilor

Mila Turajlić,  France, Qatar, Serbia 2017 104'

Producer: Mila Turajlić, Carine Chichkowsky

Film Presentation:
---------- Film finalist în competiția pentru Premiul LUX 2018, prezentat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în cadrul Zilelor LUXFILM. -------- O uşă încuiată dintr-un apartament din Belgrad a ţinut o familie despărţită de trecutul ei timp de 70 de ani. Conversaţia intimă începută de regizoare cu mama ei dezvăluie o locuinţă şi o ţară încă bântuite de istorie. Cronica unei familii din Serbia se transformă în portretul unei activiste aprige într-o perioadă de mare haos, punând sub semnul întrebării responsabilitatea fiecărei generaţii de a lupta pentru viitorul ei.
Festivals/Awards:
IDFA Award for Best Feature-Length Documentary
Director's Bio-Filmography:
Mila Turajlić (Belgrad, Serbia) este regizoare de film documentar şi producătoare. Deţine compania Dribbling Pictures. După studii de ştiinţe politice la London School of Economics, studiază film şi televiziune la Belgrad şi cinema documentar la La Fémis, în Paris. Are un doctorat de la Universitatea din Westminster. Documentarul său de debut, Cinema Komunisto, a avut premiera la IDF Amsterdam în 2010, şi a câştigat 16 premii, inclusiv Golden Hugo la Festivalul de film de la Chicago.
Director's / Curator's Statement:
"Filmul funcţionează cel mai bine atunci când materialele de arhivă se întreţes organic cu interviurile intime ale fiicei cu mama ei, în montajul excelent al Aleksandrei Milovanović şi al lui Sylvie Gadmer. Astfel, personalul devine literalmente politic şi invers, în timp ce trecutul capătă o urgenţă universală ce transportă filmul înapoi la personal şi la uşa închisă de la începutul său." (Cineuropa.org)
Media:

Thematic programme: LUX Films